Over Me Time Studio

In een wereld boordevol prikkels, waarin men altijd bereikbaar moet zijn en de lat steeds hoger ligt, (privé en op het werk), is tijd voor ‘jezelf’ schaars.

Met Me Time Studio wil ik ‘Me Time’ aanbieden voor jullie, maar ook voor mezelf. De ‘Studio’ is letterlijk een plaats om tot rust te komen en op te laden. Een plek, alsook  een concept dat uitnodigt om meer tijd aan jezelf te besteden.

Ik vertrek persoonlijk graag vanuit de yoga filosofie, uit beweging en  ademhaling. Hier in de studio, alsook via workshops en retreats. “Me Time Studio” is dus niet alleen de ‘plaats’, maar ook het ‘aanbod‘ om aan jezelf te denken, aan jezelf te werken en tot rust te komen. Stap voor stap wil ik het aanbod uitbouwen naar het totaalconcept van “Me Time”. Een integrale benadering met aandacht voor het fysieke, emotionele, intellectuele, spirituele en sociale.  Wat er binnen een paar jaar komt is mij nog onbekend, afhankelijk van wat of wie er op mijn pad komt. Samenwerken met gelijkgestemden, diensten aanbieden die complementair zijn, daar sta ik ook voor open. De invulling of het aanbod van “Me Time Studio” is dus altijd in verandering, in “beweging”.  Maar wel steeds vertrekkende vanuit mijn eigen passie en rekening houdend met mijn kernwaarden of  hoe ik zelf in het leven sta.  

Warme groet,

Ellen Van Weehaege-Meeuws

Over mij, Ellen

Yoga in Moorslede

“Wanneer je iets wil leren, lees erover. Wanneer je iets wil begrijpen, schrijf erover. Wanneer je iets wil beheersen, onderwijs het.”

Een inspirerende quote van Yoga Bhajan.

Door mijn persoonlijke passie en ervaringen te delen, door authentiek mezelf te blijven, wil ik verschillende mensen inspireren en helpen om zelf ook bewuster in het leven te staan, meer tijd voor zichzelf te nemen en te groeien… als mens. Een stapje dichter bij zichzelf te brengen.

Mijn ultieme doel

INDIA.
Al op zeer jonge leeftijd had ik een bijzondere passie voor India. Het land, de mensen, de cultuur (in het bijzonder het Hindoeïsme), … Ik was nog geen 10 jaar wanneer ik altaartjes bouwde in mijn kamer (met wierook, doeken, beeldjes,…), bindi’s aanbracht (de gekende stippen op het voorhoofd), de Indische ambassade aanschreef om mij alle mogelijke informatie toe te sturen, naar films of voordrachten ging en ook alle boeken uit de bibliotheek rond India of het Hindoeïsme had gelezen. Op dat vlak ben ik altijd wel een buitenbeetje geweest… (Of niet…)

SPORT.
Als kind deed ik aan topsport kunstschaatsen, waardoor beweging, de zorg voor mijn lichaam, focus, discipline, routine … altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook de andere sporten die ik later heb beoefend, heb ik steeds met mijn volle toewijding gedaan.  Ik ben opgegroeid met een hoog lichaamsbewustzijn en had altijd honger naar verdieping, de dingen leren begrijpen en beheersen.

Rond mijn 18e proefde ik voor het eerst van YOGA en wist meteen dat ik hier verder mee moest gaan.

In eerste instantie de vervulling van een puur fysieke behoefte, later een manier om via beweging én ademhaling tot rust te komen. Naarmate ik vaker op mijn matje stond, de juiste mensen op mijn pad ben tegen gekomen, experimenteerde met verschillende stijlen, werd het een ‘way of living’. Alles wat ik op mijn matje oefende, kon ik ook in het ‘echte’ leven toepassen. Nee… niet fysiek 😉 Ik sta nu veel bewuster in het leven en leerde ECHT luisteren naar mezelf.

Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende stijlen, de yoga Sutra’s, benaderingen vanuit Ayurveda, maar evenzeer de Chinese geneeskunde… De Yoga Teacher Trainingen waren een ‘logische’ volgende stap. Het begin van een traject dat geen einde kent… Mijn lessen gaan dus verder dan puur het fysieke… Ik probeer elke les ‘iets meer’ mee te geven – buiten de fysieke asana’s (houdingen) en de pranayama (beheersing van de ademhaling om zo prana vast te houden). Geheel vrijblijvend, een open aanbod waarvan iedereen zelf bepaalt wat hij/zij opneemt of voorbij laat gaan. Je zal zelf wel merken, waar jij – op dat moment, nood aan hebt. Je kan mijn lessen puur fysiek volgen. Je kan je lessen verdiepen, tot rust komen, door de beheersing van je ademhaling. En wie weet… pik je nog andere dingen op, waardoor je elke week wat bewuster in het leven staat.

PASSIE.
Het is niet de bedoeling van Me Time Studio een groot centrum te maken en mezelf te verliezen in het commerciële, er te ‘moeten’ van leven, … Het is een manier om zelf ‘Me Time’ te nemen en ik wil ook de tijd bewaken om zelf gepassioneerd Yoga te blijven beoefenen, te blijven groeien, me verder te verdiepen. Ik heb geen glazen bol, ik leer mezelf nog elke dag beter kennen en besef dat ‘groei’ een blijvend proces is.

Ik ben nieuwsgierig en kijk met een open mind naar wat er zo nog allemaal op mijn pad komt en – wie weet- ooit zo op jouw pad terecht komt … uit passie.

AUTHENTICITY en SERVICE.
Het zijn voor mij kernwaarden die zich weerspiegelen in mijn manier van leven, in mijn relaties tot anderen, in mijn werk én het lesgeven. Hier haal ik de meeste voldoening uit en ik probeer in alles wat ik doe, dicht bij mijn kern te blijven. Ook al lukt dit niet altijd, ik probeer me er wel bewust van te zijn. Ik wil anderen inspireren in hun zoektocht naar een bewust en voldaan leven (hier en nu). Ik ben niet bang om naar binnen te duiken, mij te ontdoen van alle lagen die door de maatschappij/conditionering/opvoeding werden toegevoegd. Ik besef dat alles en iedereen die ik op mijn pad tegen kom, mij iets bij brengen… positief of negatief. En wie weet kan ik zo ook ooit iets voor jou betekenen, wanneer onze wegen elkaar kruisen.

YOGATEACHER, COLLEGA, MAMA, VRIENDIN.
“Me Time Studio” is mijn bijberoep… Ik wil het ook zo houden, vanuit mijn passie en niet van ‘moeten’.  Ik wil die spark in mijn ogen behouden en ik hoop dat iedereen het uiteindelijk ook voelt. Naast ‘yogateacher’, ben ik PA in hoofdberoep. (PA = Personal Assistant, Management Assistant of noem het manusje-van-alles.) Mijn ervaring binnen marketing, communicatie en diverse business support, deel ik graag (op Freelance basis) met kleine ondernemers. Zie Me Time Business. Een leuke mix én kruisbestuiving tussen alles wat ik doe. Verrijkend… Een win-win voor iedereen. Ik haal veel voldoening uit mijn job(s) en zelfs ‘werken’ staat gelijk aan kiezen voor wat ik graag doe!

Natuurlijk is er meer. Ik ben in de eerste plaats ook mama van Oscar. Een pracht van een zoontje, ongetwijfeld mijn grootste avontuur … (En vooral mijn grootste spiegel.) Hij bezit duidelijk veel hoogsensitieve & sterke-wil eigenschappen. Hiermee omgaan is best een ‘uitdaging’, waarin ik als “moeder-van” nog veel kan groeien. Ik laat regelmatig steken vallen. Maar ik hoop het elke dag beter te doen, bewuster te worden en zo ook te groeien in het ouderschap én als persoon.

De papa van Oscar en ik vormen geen gezin meer. De scheiding en het co-ouderschap zorg(d)en voor de nodige challenges in ons leven. Maar voor alles een reden en ik ben blij met het traject dat we tot nu hebben afgelegd. Ik geloof (nog steeds) in de liefde. Zo deel ik mijn tijd graag met Dries (en af en toe zijn 2 dochtertjes). Ik ben dankbaar dat onze wegen elkaar kruisten op het juiste moment. En ik geniet van de weg die wij nu samen bewandelen – stap voor stap. De nieuwe dynamieken ontdekken, de balans opnieuw zoeken of heruitvinden, ja, er komt wat kijken bij een “nieuw-samengesteld gezin”.  Maar de liefde is voor mij de moeite waard om te willen navigeren doorheen alle uitdagingen en opnieuw te groeien als persoon. Ik geloof oprecht dat niets ons ‘zo maar’ overkomt.

Yogateacher, collega, mama, vriendin… Maar ik ben vooral Ellen. Het leven is boeiend en voortdurend in verandering. Het kan pittig zijn, maar vooral heel mooi. Ik blik positief terug op elke fase en elke stap. Het maakt mij tot wie ik ben op vandaag, hier en nu. Mijn relaties, mijn gezin, mijn leerlingen, mijn omgeving … Ze dragen allemaal iets bij in mijn leven. Ze maken mij elke dag opnieuw bewuster van wie ik écht ben en waarvoor ik uiteindelijk bestemd ben. Voorbij alle conditionering en (aangeleerde) patronen. En ook dat is YOGA! Wie weet kan ik ook ooit iets betekenen voor jou – en jij voor mij, wanneer onze wegen elkaar kruisen.

Het aanbod

DRIES NUYTTENS

Sinds 2024 ben ik blij jullie ook te kunnen doorverwijzen naar de gezondsheidspraktijk van Dries en om het aanbod bij Me Time Studio te kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld bewuste ademhaling. We vullen elkaar niet alleen aan op privégebied, maar ook professioneel versterken we elkaar. (En daar kan jij van mee-genieten!)

Gezondheidsbegeleider en ademcoach

Hoe bewuster ik bezig ben met ademhaling, hoe meer ik het belang ervan ervaar. Ik wil dit graag delen en verspreiden.

Cliënten merken de integratie vast en zeker in zijn praktijk. Ook wanneer iemand bij Dries op de tafel ligt voor een dieptemassage of in de relax zetel voor een (integrale) voetreflexologie, kan hij het niet laten hen bewust(er) te maken van hun ademhaling. Het helpt hen om hun zelfgenezend vermogen te activeren en het versterkt het effect van Dries zijn handelingen.

De Wim Hof Methode was de accelerator van zijn vooruitgang op vlak van pijn, ontstekingen, geloof in zichtzelf en die link met ‘ademhaling’. Dries geeft al jaren workshops en ondertussen ontdekte hij nog veel meer krachtige technieken. Na 7 jaar als gecertificeerd Wim Hof Method trainer, besliste hij begin 2024 om zijn eigen weg in te slaan. Weg onder de paraplu van de Wim Hof Methode, maar nu kan ik nog veel méér integreren in de lessen en workshops die hij organiseert.

Als ademcoach met een passie voor de wonderen van ons lichaam en geest, ga ik verder op ont-dekking en zo ook het delen en verspreiden van mijn ervaringen.

Naast ons gezamenlijk aanbod weekends en workshops, verwijs ik ook graag door naar: