Over Me Time Studio

In een wereld boordevol prikkels, waarin men altijd bereikbaar moet zijn en de lat steeds hoger ligt, (privé en op het werk), is tijd voor ‘jezelf’ schaars. Met Me Time Studio wil ik ‘Me Time’ aanbieden voor de mensen rondom, maar ook voor mezelf. De ‘Studio’ is letterlijk een plaats om tot rust te komen en op te laden.

De basis vertrekt vanuit beweging, vanuit yoga, in de studio. “Me Time Studio” is dus niet alleen een ‘concept’, maar ook letterlijk een ‘plaats’ om aan zichzelf te denken, te werken en tot rust te komen. Stap voor stap wil ik het aanbod uitbouwen naar een totaalconcept van “Me Time”. De invulling of het aanbod van “Me Time Studio” is dus altijd in verandering, steeds in beweging. Wat er binnen een paar jaar komt is nog onbekend, afhankelijk van wat er op mijn pad komt. Maar steeds vertrekkende vanuit mijn eigen passie en rekening houdend met mijn kernwaarden, hoe ik zelf in het leven sta. 

Over Mij

Yoga in Moorslede

“Wanneer je iets wil leren, lees erover. Wanneer je iets wil begrijpen, schrijf erover. Wanneer je iets wil beheersen, onderwijs het.”

Een inspirerende quote van Yoga Bhajan.

INDIA.
Al op zeer jonge leeftijd had ik een bijzondere passie voor India. Het land, de mensen, de cultuur, in het bijzonder het Hindoeïsme, … Ik was nog geen 10 jaar wanneer ik altaartjes bouwde in mijn kamer (met wierook, doeken, beeldjes,…), bindi’s aanbracht (de gekende stippen op het voorhoofd), de Indische ambassade aanschreef om mij alle mogelijke informatie toe te sturen, naar films of voordrachten ging en ook alle boeken uit de bibliotheek rond India of het Hindoeïsme had gelezen. Op dat vlak ben ik altijd wel een buitenbeetje geweest…

SPORT.
Als kind deed ik aan topsport kunstschaatsen, waardoor beweging, de zorg voor mijn lichaam, focus, discipline, routine … altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook de andere sporten die ik later heb beoefend, heb ik steeds met mijn volle toewijding gedaan.

Rond mijn 20e proefde ik voor het eerst van YOGA en wist meteen dat ik hier verder mee moest gaan.

In eerste instantie de vervulling van een puur fysieke behoefte, later een manier om via beweging én ademhaling tot rust te komen. Naarmate ik vaker op mijn matje stond, de juiste mensen op mijn pad ben tegen gekomen, experimenteerde met verschillende stijlen, werd het een ‘way of living’. Alles wat ik op mijn matje oefende, kon ik ook in het ‘echte’ leven toepassen. Nee… niet fysiek 😉 Ik sta nu veel bewuster in het leven en leerde ECHT luisteren naar mezelf.

Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende stijlen, de yoga Sutra’s, benaderingen vanuit Ayurveda, maar evenzeer de Chinese geneeskunde… De Yoga Teacher Trainingen waren een ‘logische’ volgende stap. Het begin van een traject dat geen einde kent… Mijn lessen gaan dus verder dan puur het fysieke… Ik probeer elke les ‘iets meer’ mee te geven – buiten de fysieke asana’s (houdingen). Geheel vrijblijvend, een open aanbod waarvan iedereen zelf bepaalt wat hij/zij opneemt of voorbij laat gaan. Je zal zelf wel merken, waar jij – op dat moment, nood aan hebt.

PASSIE.
Het is niet de bedoeling van Me Time Studio een groot centrum te maken en mezelf te verliezen in het commerciële, er te ‘moeten’ van leven, … Het is een manier om zelf ‘Me Time’ te nemen en ik wil ook de tijd bewaken om zelf gepassioneerd Yoga te blijven beoefenen, te blijven groeien, me verder te verdiepen. Ik heb geen glazen bol, ik leer mezelf nog elke dag beter kennen en besef dat ‘groei’ een blijvend proces is.

Ik ben nieuwsgierig en kijk met een open mind naar wat er zo nog allemaal op mijn pad komt en – wie weet- ooit zo op jouw pad terecht komt … uit passie.

AUTHENTICITY en SERVICE.
Dat zijn mijn kernwaarden. Het weerspiegelt zich in mijn manier van leven, in mijn relaties tot anderen, in mijn werk én het lesgeven. Hier haal ik de meeste voldoening uit en ik hoop in alles wat ik doe, dicht bij mijn kern te kunnen blijven, anderen te inspireren in hun zoektocht naar een bewust en voldaan leven (hier en nu). Ik ben niet bang om naar binnen te duiken, mij te ontdoen van alle lagen die door de maatschappij/conditionering/opvoeding werden toegevoegd. Ik besef dat alles en iedereen die ik op mijn pad tegen kom, mij iets bij brengt… positief of negatief. En wie weet kan ik zo ook iets voor jou betekenen!

Mijn ultieme doel is om door mijn persoonlijke passie te delen, authentiek mezelf te blijven, verschillende mensen te inspireren en te helpen om zelf ook bewuster in het leven te staan, tijd voor zichzelf te nemen en te groeien.

Ons aanbod

Me Time Yoga

Yoga bij Me Time Studio

Me Time Business

Me time business

YIN en VINYASA.
Al 15 jaar beoefen ik yoga en kwam ik in aanraking met verschillende scholen, docenten en yoga-stijlen. Vb. Hatha yoga, Vinyasa yoga, Power yoga, Yin yoga, Toa yoga, Budokon, Kundalini yoga, Dru yoga… Ik heb in het bijzonder een voorkeur voor Yin Yoga en Vinyasa Yoga, omdat het stijlen zijn die veel aandacht schenken aan ieders ‘persoonlijke’ lichaam. Het zijn bovendien 2 uitersten, Yin en Yang, die elkaar perfect aanvullen. De lessen zijn niet super ‘fixed’. Zo vinden we altijd manieren om iedereen op zijn/haar niveau te laten deelnemen én kunnen we ook inhoudelijk veel variatie aanbieden, met thema’s werken, … Dat weerspiegelt zich ook in de manier waarop ik mijn lessen geef en hoe ik de studio inricht. Steeds in kleine groepjes, zo kan ik persoonlijke begeleiding garanderen. Geen kille zaal, maar een kleine, gezellige shala.

BUSINESS.
Mijn waarden authenticiteit en service, weerspiegelen zich ook in mijn andere ‘werk’. Of misschien noem ik het zelfs niet werken….  Net als in mijn studio, of op mijn mat, hoop ik dat mensen kunnen doen waar ze blij van worden. Dat ze niet alleen een business runnen, vanuit hun hoofd… Maar ook vanuit hun kern. Misschien ben je nog op zoek en wil je een sparring partner, om te kunnen duiken in wat je ECHT wil doen. Misschien weet je het al, maar kan je het niet uitrollen, niet manifesteren. Of je hebt het gewoon zo druk, zoveel op je bord, dat je geen tijd meer hebt voor waar je goed in bent, wat je graag doet. Ik word blij van ‘service’, van iemand te kunnen ontlasten en te helpen. Van die kleine projecten waar ik in kan duiken en tot een goed einde kan brengen. Ik wil mijn ervaring in de bedrijfswereld, met marketing, sales en communicatie, graag benutten om alle taken die jij ‘erbij neemt’, te kunnen overnemen. Zo kan jij je opnieuw focussen, op datgene waarom je ooit ondernemer bent geworden. Waar jij blij van wordt!