Over Me Time Studio

In een wereld boordevol prikkels, waarin men altijd bereikbaar moet zijn en de lat steeds hoger ligt, (privé en op het werk), is tijd voor ‘jezelf’ schaars.

Met Me Time Studio wil ik ‘Me Time’ aanbieden voor jullie, maar ook voor mezelf. De ‘Studio’ is letterlijk een plaats om tot rust te komen en op te laden. Een plek, alsook  een concept dat uitnodigt om meer tijd aan jezelf te besteden.

Ik vertrek graag vanuit beweging, ademhaling en de yoga filosofie, hier in de studio, alsook via workshops en retreats. “Me Time Studio” is dus niet alleen de ‘plaats’, maar ook het ‘aanbod‘ om aan jezelf te denken, aan jezelf te werken en tot rust te komen. Stap voor stap wil ik het aanbod uitbouwen naar het totaalconcept van “Me Time”. Een integrale benadering met aandacht voor het fysieke, emotionele, intellectuele, spirituele en sociale.  De invulling of het aanbod van “Me Time Studio” is dus altijd in verandering, in beweging. Wat er binnen een paar jaar komt is nog onbekend, afhankelijk van wat er op mijn pad komt. Maar steeds vertrekkende vanuit mijn eigen passie en rekening houdend met mijn kernwaarden of  hoe ik zelf in het leven sta.  

Over Mij

Yoga in Moorslede

“Wanneer je iets wil leren, lees erover. Wanneer je iets wil begrijpen, schrijf erover. Wanneer je iets wil beheersen, onderwijs het.”

Een inspirerende quote van Yoga Bhajan.

INDIA.
Al op zeer jonge leeftijd had ik een bijzondere passie voor India. Het land, de mensen, de cultuur (in het bijzonder het Hindoeïsme), … Ik was nog geen 10 jaar wanneer ik altaartjes bouwde in mijn kamer (met wierook, doeken, beeldjes,…), bindi’s aanbracht (de gekende stippen op het voorhoofd), de Indische ambassade aanschreef om mij alle mogelijke informatie toe te sturen, naar films of voordrachten ging en ook alle boeken uit de bibliotheek rond India of het Hindoeïsme had gelezen. Op dat vlak ben ik altijd wel een buitenbeetje geweest… (Of niet…)

SPORT.
Als kind deed ik aan topsport kunstschaatsen, waardoor beweging, de zorg voor mijn lichaam, focus, discipline, routine … altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook de andere sporten die ik later heb beoefend, heb ik steeds met mijn volle toewijding gedaan.  Ik ben opgegroeid met een hoog lichaamsbewustzijn en had altijd honger naar verdieping, de dingen leren begrijpen en beheersen.

Rond mijn 18e proefde ik voor het eerst van YOGA en wist meteen dat ik hier verder mee moest gaan.

In eerste instantie de vervulling van een puur fysieke behoefte, later een manier om via beweging én ademhaling tot rust te komen. Naarmate ik vaker op mijn matje stond, de juiste mensen op mijn pad ben tegen gekomen, experimenteerde met verschillende stijlen, werd het een ‘way of living’. Alles wat ik op mijn matje oefende, kon ik ook in het ‘echte’ leven toepassen. Nee… niet fysiek 😉 Ik sta nu veel bewuster in het leven en leerde ECHT luisteren naar mezelf.

Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende stijlen, de yoga Sutra’s, benaderingen vanuit Ayurveda, maar evenzeer de Chinese geneeskunde… De Yoga Teacher Trainingen waren een ‘logische’ volgende stap. Het begin van een traject dat geen einde kent… Mijn lessen gaan dus verder dan puur het fysieke… Ik probeer elke les ‘iets meer’ mee te geven – buiten de fysieke asana’s (houdingen) en de pranayama (beheersing van de ademhaling om zo prana vast te houden). Geheel vrijblijvend, een open aanbod waarvan iedereen zelf bepaalt wat hij/zij opneemt of voorbij laat gaan. Je zal zelf wel merken, waar jij – op dat moment, nood aan hebt. Je kan mijn lessen puur fysiek volgen. Je kan je lessen verdiepen, tot rust komen, door de beheersing van je ademhaling. En wie weet… pik je nog andere dingen op, waardoor je elke week wat bewuster in het leven staat.

PASSIE.
Het is niet de bedoeling van Me Time Studio een groot centrum te maken en mezelf te verliezen in het commerciële, er te ‘moeten’ van leven, … Het is een manier om zelf ‘Me Time’ te nemen en ik wil ook de tijd bewaken om zelf gepassioneerd Yoga te blijven beoefenen, te blijven groeien, me verder te verdiepen. Ik heb geen glazen bol, ik leer mezelf nog elke dag beter kennen en besef dat ‘groei’ een blijvend proces is.

Ik ben nieuwsgierig en kijk met een open mind naar wat er zo nog allemaal op mijn pad komt en – wie weet- ooit zo op jouw pad terecht komt … uit passie.

AUTHENTICITY en SERVICE.
Dat zijn mijn kernwaarden. Het weerspiegelt zich in mijn manier van leven, in mijn relaties tot anderen, in mijn werk én het lesgeven. Hier haal ik de meeste voldoening uit en ik probeer in alles wat ik doe, dicht bij mijn kern te blijven, anderen te inspireren in hun zoektocht naar een bewust en voldaan leven (hier en nu). Ik ben niet bang om naar binnen te duiken, mij te ontdoen van alle lagen die door de maatschappij/conditionering/opvoeding werden toegevoegd. Ik besef dat alles en iedereen dat ik op mijn pad tegen kom, mij iets bij brengt… positief of negatief. En wie weet kan ik zo ook iets voor jou betekenen!

Mijn ultieme doel is om door mijn persoonlijke passie en ervaringen te delen, door authentiek mezelf te blijven, ik verschillende mensen kan inspireren en helpen om zelf ook bewuster in het leven te staan, meer tijd voor zichzelf te nemen en te groeien… als mens. Een stapje dichter bij zichzelf te brengen.

Ons aanbod

YIN en VINYASA.
Al 15 jaar beoefen ik yoga en kwam ik in aanraking met verschillende scholen, docenten en yoga-stijlen. Vb. Hatha yoga, Vinyasa yoga, Power yoga, Yin yoga, Toa yoga, Budokon, Kundalini yoga, Dru yoga… Ik heb in het bijzonder een voorkeur voor Yin Yoga en Vinyasa Yoga, omdat het stijlen zijn die veel aandacht schenken aan ieders ‘persoonlijke’ lichaam. Het zijn bovendien 2 uitersten, Yin en Yang, die elkaar perfect aanvullen. De lessen zijn niet super ‘fixed’. Zo vinden we altijd manieren om iedereen op zijn/haar niveau te laten deelnemen én kunnen we ook inhoudelijk veel variatie aanbieden, met thema’s werken, … Dat weerspiegelt zich ook in de manier waarop ik mijn lessen geef en hoe ik de studio inricht. Steeds in kleine groepjes, zo kan ik persoonlijke begeleiding garanderen. Geen kille zaal, maar een kleine, gezellige shala.

BUSINESS.
Mijn waarden authenticiteit en service, weerspiegelen zich ook in mijn andere ‘werk’. Of misschien noem ik het zelfs niet werken….  Net als in mijn studio, of op mijn mat, hoop ik dat mensen kunnen doen waar ze blij van worden. Dat ze niet alleen een business runnen, vanuit hun hoofd… Maar ook vanuit hun kern. Misschien ben je nog op zoek en wil je een sparring partner, om te kunnen duiken in wat je ECHT wil doen. Misschien weet je het al, maar kan je het niet uitrollen, niet manifesteren. Of je hebt het gewoon zo druk, zoveel op je bord, dat je geen tijd meer hebt voor waar je goed in bent, wat je graag doet. Ik word blij van ‘service’, van iemand te kunnen ontlasten en te helpen. Van die kleine projecten waar ik in kan duiken en tot een goed einde kan brengen. Ik wil mijn ervaring in de bedrijfswereld, met marketing, sales en communicatie, graag benutten om alle taken die jij ‘erbij neemt’, te kunnen overnemen. Zo kan jij je opnieuw focussen, op datgene waarom je ooit ondernemer bent geworden. Waar jij blij van wordt!

RETREATS.
De retreats, Me Time Weekends halen je volledig weg uit de dagelijkse sleur. Op een prachtige plek dicht bij de natuur, waar je helemaal tot rust kan komen.  1 of 2 dagen met je volle aandacht bij jezelf.  << In je lijf, uit je hoofd.>> Een combinatie van yoga, ademhaling en andere mindful oefeningen. Gezonde voeding en hier en daar een innerlijk vraagstuk aanpakken. Geheel vrijblijvend en ongedwongen. 1 doel: je een stapje dichter bij jezelf brengen, een stapje dichter bij een bewuster leven. Me Time.

Iets wat zéér welkom is in een wereld boordevol prikkels.