KOM-OP-ADEM, met Dries Nuyttens

Bewuste ademhaling

Ademen … We ademen vanaf onze geboorte en zullen dit blijven doen ’tot aan onze laatste adem’. Het is iets waar iedereen dus ervaring mee heeft, we hoeven er zelfs niet bij na te denken. Maar wat met BEWUST ADEMEN?

Hoe bewust ben jij van jouw ademhaling?

Ons bewust worden van onze ademhaling is nochtans de (noodzakelijke) eerste stap naar een bewuste ademhaling. Een stap die regelmatig wordt overgeslagen. Tijdens de workshops, lessenreeksen én individuele behandelingen leert Dries jou in de eerste plaats bewust worden van jouw ademhaling, om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Door bewust aan de slag te gaan met verschillende ademhalingstechnieken kan je zoveel beïnvloeden! Onze ademhaling is een zéér krachtige tool, waarvoor we helemaal niets nodig hebben. Handig toch?

De ademhaling als toegangspoort

We bezitten een centraal of ‘willekeurig’ zenuwstelsel  en een autonoom of ‘onwillekeurig’ zenuwstelsel. Een korte uitleg hieronder:

Het centrale zenuwstelsel ontvangt informatie van de zintuigen , verwerkt deze informatie in de hersenen en verbindt deze met andere informatie (bijvoorbeeld uit het geheugen). De verwerkte informatie wordt daarna gebruikt om de spieren en organen aan te sturen.

Het autonome zenuwstelsel zorgt voor de regulatie van onze organen. Je hebt het niet onder controle – of toch? Het bestaat uit een sensorisch deel en een motorisch deel. Het motorische deel bestaand dan weer uit een parasympatisch stelsel en een sympatisch stelsel. Er zijn veel ademhalingstechnieken, met verschillende doelstellingen. Zo kan je bijvoorbeeld jouw parasympatische zenuwstelsel activeren (Rest & Digest of Rust & Herstel modus). Anderzijds, kan je ook bewust kiezen voor een ademhaling die jou (gecontroleerd) onder stress brengt. Hierbij activeer je het sympatische stelsel (Fight or Flight modus).  Om daarna in een diepe ontspanning te gaan. Je hebt jouw stress-piek reeds gehad, waardoor je beter gewapend bent tegen stress dat nog kan volgen.

Jouw ademhaling is de toegangspoort tot alles. Je ademt automatisch, autonoom… Maar je kan je ademhaling ook sturen, willekeurig. Sterker nog, dankzij een bewuste ademhaling kan je ‘onwillekeurige’ reacties in jouw lichaam beïnvloeden.

Adem, mindset en koude-beleving

Jouw ademhaling ontdekken, bewust voelen en sturen doet al wonderen. Voeg daarbij een verandering van mindset én een uitdaging met ijsbad of andere koude-belevingen en je krijgt een uiterst krachtige cocktail. Benieuwd? Ontdek onze workshops en weekends incl. koude-belevingen.

Aanbod KOM-OP-ADEM bij Me Time Studio:

Ontdek de kracht van jouw ademhaling

Basisreeks 4 lessen

Krijg de basis onder knie en wees in staat om zelfstandig aan de slag, bij jou thuis. Na de basisreeks ben je voldoende vertrouwd met ‘bewust ademhalen’ en kan je verder ontdekken wat de kracht van jouw ademhaling te bieden heeft. De basisreeks geeft je zelfgenezend vermogen een boost en stelt je in staat om ZELF bepaalde klachten aan te pakken.

  • EUR 150,- /4 lessen van 90 min
  • max. 6 deelnemers

Data worden ingepland in overleg met de andere deelnemers. We starten een groepje op vanaf 4 deelnemers. Vraag alvast jouw plekje aan op de wachtlijst.

Pre-registratie

Deep dive, afgestemd op jouw noden

Privé sessie

Ga je liever op je eigen tempo aan de slag met jouw ademhaling of merk je dat je nood hebt aan persoonlijke begeleiding? Bots je op een bokkade of uitdaging(en)? Dries kan in een 1-op-1 sessie met jou aan de slag. Na een intake-sessie kan een traject worden uitgestippeld, volledig afgestemd op jouw noden en wensen. Hierbij is een combinatie mogelijk met de andere hulp die Dries kan bieden als gezondheidsbegeleider.

Intake-sessie: EUR 90,-
Vervolgsessie: EUR 70,-

Steeds op afspraak in de gezondheidspraktijk van Dries!

En méér:

Workshops, lezingen, weekends en méér…

Op regelmatige basis deelt Dries zijn ervaring, kennis en inzichten rond bijvoorbeeld het zelfgenezend vermogen, de kracht van de ademhaling, ea. gezondheids-gerelateerde onderwerpen.

Ontdek het aanbod hier. 

Bij Me Time Studio geloven we in een integrale benadering (fysiek, emotioneel, intellectueel, spiritueel). Zo slaan Ellen en Dries regelmatig de handen in elkaar. De combinatie van ademhalingstechnieken, yoga, mindfulness én gezonde voeding is zéér krachting.  We bieden dit aan dmv. weekends en workshops.

Aanbod Me Time Weekends en Workshops.